• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • XV чемпіонат України з фунакоші шотокан карате

XV чемпіонат України з фунакоші шотокан карате

2018-04-21

/Files/images/1a_2017-2018nr/karate/1-min.JPG

/Files/images/1a_2017-2018nr/karate/4-min.JPGОсь і підійшов до завершення ще один навчальний рік, підсумком якого став XV чемпіонат України з фунакоші шотокан карате серед дорослих, молоді, юніорів та юнаків у місті Черкаси. 21-22 квітня у залі обласної дитячо-юнацької школи олімпійського резерву зібралось близько 350 спортсменів з Київської, Сумської, Харківської, Дніпропетровської, Запорізької, Черкаської, Миколаївської, Вінницької, Хмельницької, Чернігівської областей та м. Києва.

В перший день чемпіонату змагались спортсмени віком до 14 років у розділах: «Ката особисті», «Ката особисті відкрита категорія», «Куміте особисті», «Ката командні», «Куміте командні». На другий день – старші юнаки, юніори, молодь, дорослі. Змагання проходили на чотирьох татамі, за кожним з яких була закріплена вікова група, що було досить зручно для учасників. Проте, стомлюючого очікування все ж таки не минули. Адже, деякі категорії налічували більше 30 учасників.

/Files/images/1a_2017-2018nr/karate/_DSC0599-min.JPGВиступали від Чернігівської області спортсмени Палацу: Мельник Єгор, Меркудинова Вероніка, Мохонько Денис, Мохонько Микита, Станкевич Олександр, Норець Єгор, Ображій Аліса та Кулага Тимофій. Змагались наші вихованці у розділах «Ката особисті», «Куміте особисті», а також були заявлені у складі однієї команди з трьох чоловік у розділі «Ката командні».

У розділі «Командні ката» категорії «Молодші юнаки -10р.» виступали 11 команд. До складу нашої увійшли: Мельник Єгор, Кулага Тимофій, Мохонько Микита. Суть змагань у цьому розділі полягає у тому, щоб виконати одночасно трьом спортсменам одне ката синхронно. За кожен несинхронний рух судді знімають бали. У першому колі змагань, завдяки зосередженості та уважності, вдалось виконати ката без помилок і перейти до півфіналу з іншими 7 командами. У півфіналі завдяки скоординованій роботі, набрали високу суму балів, яка дозволила увійти нашій команді у фінал з трьома кращими командами.

У фіналі юним каратистам не вистачило сил, а точніше уваги, як результат командне 4 місце.

Також необхідно відмітити виступи наймолодших учасників нашої команди Мохонько Дениса та Норець Єгора, які вперше виступали в розділі «Куміте особисті» і продемонстрували справжній бойовий дух.

/Files/images/1a_2017-2018nr/karate/8-min.JPGКулага Тимофій змагався у категорії «Хлопці 7-8р. абсолют». У розділі «Ката особисте» завдяки високому технічному рівню переміг у першому колі змагань і півфіналі. У фіналі за набраною сумою балів посів третє місце. Досвід, впевненість у своїх силах, сконцентрованість та уважність допомогли Кулазі Тимофію отримати друге місце у розділі «Куміте особисте».

Ображій Аліса вкотре підтвердила свою майстерність. Змагалась Аліса в своїй категорії – «Дівчата 13-14р 9-4кю» і в старшій категорії – «Дівчата 13-14р 3кю+». У одному з поєдинків Аліса перемогла суперницю одним ударом гяку-зукі джодан, виконавши його з відмінним таймінгом і потужністю. За що і отримала ІППОН – чиста перемога. Що, до речі, є дуже рідкісним явищем на змаганнях.

Дехто з нашої команди вибув у першому ж колі, дехто у другому. Хтось дійшов до півфіналу і покинув змагання, а хтось дістався до фіналу і програв у боротьбі за третє місце. Так, це прикро але не головне. Головне, це те, що кожен з них став сильнішим, сміливішим, більш уважним і зосередженим, більш самостійним, більш впевненим – кращим. /Files/images/1a_2017-2018nr/karate/6-min.JPG

РЕЗУЛЬТАТИ ВИСТУПІВ:

I МІСЦЕ – ОБРАЖІЙ АЛІСА у розділі «Куміте особисте», категорія «Дівчата 13-14р. 9-4кю»;

II МІСЦЕ – ОБРАЖІЙ АЛІСА у розділі «Ката особисте», категорія «Дівчата 13-14р. 9-4кю»;

II МІСЦЕ – ОБРАЖІЙ АЛІСА у розділі «Ката особисте», категорія «Дівчата 13-14р. абсолют»;

II МІСЦЕ – КУЛАГА ТИМОФІЙ у розділі «Куміте особисте», категорія «Хлопці 7-8р. абсолют»;

III МІСЦЕ – КУЛАГА ТИМОФІЙ у розділі «Ката особисте», категорія «Хлопці 7-8р. абсолют».

/Files/images/1a_2017-2018nr/karate/_DSC0628ап.JPG

/Files/images/1a_2017-2018nr/karate/2-min.JPG/Files/images/1a_2017-2018nr/karate/11-min.JPG/Files/images/1a_2017-2018nr/karate/_DSC0621-min.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 302