РАЗОМ МИ СИЛА!!!

2017-12-29

/Files/images/1a_2017-2018nr/19731848_754990728013213_8054220913254075284_n.jpg

/Files/images/1a_2017-2018nr/19884178_754990724679880_7207026881146046122_n.jpgСпливають останні дні нинішнього року… Ми – на порозі року Нового, 2018-го. Як правило, в цей час ми осмислюємо зроблене та намічаємо плани на майбутнє. І педагогічний колектив Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва на чолі з Іриною Мельниченко – не виняток. Адже за копіткою, натхненною, творчою працею керівників гуртків Палацу – перемоги і наближення до мрії чималої кількості юних чернігівців, для яких наш Палац став місцем для розвитку, самореалізації та постійного вдосконалення.

Вихованці Дитячої інформаційної агенції «Крила», якою керує Віра Лисиця, поспілкувалися і зі своїми однолітками, і з керівниками гуртків, аби дізнатися, чим запам'ятався їм рік, що минає.

Вокальний клас «Натхнення» у 2017-ому році отримав звання «Зразковий художній колектив». Керівник Марина Тюрюміна пишається своїми талановитими вихованцями. Зокрема, влітку на Міжнародному фестивалі дитячо-молодіжної творчості «Балтійська хвиля», у столиці Естонії – місті Таллінн, Христина та Євген Полуяни вибороли 3-і місця.

/Files/images/1a_2017-2018nr/25289524_502618710124645_8362082869584935758_n.jpgБув і Гран-прі: в Чернігівському міському фестивалі дитячої творчості «Рятуючи світ – врятували тебе» - найвищою нагородою журі оцінило виступ Дарини Грибань. Христина Полуян у цьому конкурсі зайняла 2-е місце, а Євген Полуян отримав «Приз глядацьких симпатій».

Вже 22 роки в Палаці працюють Ольга та Роман Савенки - керівники «Зразкового художнього колективу» естрадно-циркової студії «Скоморохи». На сьогодні студія об'єднує близько сотні дітей, закоханих у циркове мистецтво. Не без гордості Ольга Савенко розповідає про успіхи своїх вихованців:

- «Цьогоріч ми двічі брали участь у Всеукраїнському конкурсі талантів «Зоряна брама» в Києві - у квітні та листопаді. І обидва номери: у груповій акробатиці - «Пробудження» та тріо - «Українські мотиви» зайняли перші місця. Враховуючи те, що нашими конкурентами були 9 циркових колективів, як із нашої області, так із Києва, ці перемоги досить вагомі.

І-е і ІІІ-є місця наша циркова студія завоювала у Всеукраїнському конкурсі талантів «Пектораль талантів» у Броварах.

Хоча це й не наша спеціалізація, ми беремо участь і у міських хореографічних конкурсах. Зокрема, на фестивалі «Нове покоління» ми зайняли перше та друге місця. Нашим дітям подобається також танцювати.

Запам'ятався і цьогорічний 22-й День народження нашої циркової студії. Ми робили для батьків велику концертну програму. Всім дуже сподобалось. Був повний зал.

/Files/images/1a_2017-2018nr/СК.JPG Щодо планів на рік новий, то зараз ми визначаємось, у яких конкурсах та фестивалях будемо виступати. Пропозицій отримали вже чимало».

/Files/images/1a_2017-2018nr/skmorohi/ДРСМ1.JPGООО.jpg Поспілкувались ми і з вихованцями студії «Скоморохи» Валерією Дереновською, Марією Хоботнею, Анастасія Шмат, Людмилою Волковою, Ксенією Горовою, Андрієм Аксьоновим та Назарієм Калюжним. На наші запитання, як за цей рік вони підвищили свою майстерність та чого досягли юні циркачі відповіли так:

- Я навчився жонглювати 3-ма м'ячами.

- Я навчилася робити різні стойки на руках і працювати на повітряному кільці .

-Я навчилася робити елементи вправи «крокодил». Це досить важкий елемент - треба стояти на руках та тримати рівновагу.

- Я вдосконалила чимало нових елементів та стрибків: «колесо без рук», переворот вперед та сальто, фляк…

Кор.: А щоб ви хотіли побажати своїм одноліткам у Новому році?

- Доброго здоров'я та успіхів у навчанні.

- Приходьте до нашої студії, навчайтесь цирковому мистецтву та виступайте разом із нами.

- Досягайте своїх мрій, працюйте над собою, вдосконалюйтесь.

- Займайтесь і розвивайте свої здібності.

- Щоб вам усе вдавалося у вашому житті…

Вихованці Дитячої інформаційної агенції «Крила» продовжують знайомити вас із здобутками різних гуртків Палацу.

/Files/images/1a_2017-2018nr/svyatiy_mikolay/СМ6.jpgЗразковий художній колектив народного танцю «Квітка» ( керівники Віктор і Наталія Курилки) також здобули чимало нагород. Зокрема, на Всеукраїнському фестивалі «Зоряна брама» у Києві, де були представлені колективи майже зі всієї України, наша «Квітка» завоювала І-е, ІІ-е та ІІІ-є місця.

- «Ми представили тематичні народні танці «Морозець», «Поліська полька», «Червона калина». Це все українські надбання» - розповідає Віктор Курилко – «Влітку ми також були в Одеській області на Всеукраїнському фестивалі «Яскрава країна». Там ми також завоювали

І-е, ІІ-е та ІІІ-є місця.

Щодо планів на новий рік, то їх нас багато. Нам пропонують поїздки за кордон - до Італії, Туреччини, Болгарії, до Балтії до міста Юрмала. Зараз ми визначаємось».

З успіхом наприкінці року в Палаці пройшла концертна програма «Святий Миколай в гостях у «Квітки».

/Files/images/1a_2017-2018nr/МЛ7.jpgОсь як про свої досягнення розповідають юні артисти Руслана Саєнко, Анастасія Риженко, Дар'я Биковець, Вероніка Почак та Аліна Ілляшик. Їм надзвичайно подобається танцювати і постійно вдосконалюватись.

- У цьому році ми стали зразковим художнім колективом.

- Для цього ми доклали дуже багато зусиль…

- Дуже круто. Було багато І-х місць. Друзі…Це словами не передати.

- Ми розпочали працювати над новим танцем «Сюїта-весна». Він іде 7 хвилин зі складними елементами – треба виконувати всі рухи і елементи разом і синхронно.

Кор.: Які сподівання у вас на новий рік?

- Що буде також багато перших місць…нові постановки більш складні…

- Будемо більше подорожувати, показувати своє мистецтво не тільки в Україні, а й за кордоном.

Кор.: А що ви побажаєте вашим одноліткам?

- Не сидіть вдома, займайтеся у гуртках, розвивайтеся.

- Приходьте до нашого Обласного Палацу дітей та юнацтва, зокрема, до колективу «Квітка».

- У нашому танцювальному колективі найкращі педагоги. Хто захоплюється народними танцями, нехай приходять до нас . Ми будемо раді.

- Наші хореографи не просто гарні люди, а ще і професіонали – вони вчать нас танцювати. Я наприклад, хочу стати хореографом і сподіваюсь, що мої педагоги у цьому мені допоможуть.

- Я також хочу стати хореографом, вступити до Університету талантів. Наші керівники не тільки нас вчать танцювати. Вони допомагають нам передати почуття танцю в танці.

/Files/images/1a_2017-2018nr/Х13.jpgЄ у нашому Палаці і ансамбль естрадного танцю «Імпульс». Його керівник Людмила Чадкова розповіла нам, що рік 2017 для колективу був дуже насиченим із змаганнями та конкурсами різного рівня, у тому числі і Всеукраїнськими. Зокрема, «Імпульс» завоював ІІ-е місце на фестивалі «Дастфест» «Чернігівська осінь - 2017» за кращу хореографію та Кубок переможця. А ще був диплом І-го ступеня в обласному конкурсі «Поліський зорепад».

Чимало планів у колектива і на рік новий.

/Files/images/2016-2017nr/14633205_1778432185760489_5678518475249747326_o.jpg Чимало нагород здобули і вихованці гуртка «Тістопластика і Арт-дизайн», керівником яких є Олена Єфіц. У Всеукраїнському конкурсі «Знай і люби свій край» талановита 13-тирічна юнка Поліна Бондар зайняла І-е місце з роботою «Щедра Україна». В обласному конкурсі «Звичайне диво» робота з тістопластики 8-мирічної Ані Жиліної отримала ІІ-е місце, ця ж дівчинка з роботою «Котик із Півником» на «Звичайному диві» завоювала І-е місце. А «Щедрівки і колядки» 9-тирічної Дарини Мелащенко - отримали ІІ-е місце.

/Files/images/2016-2017nr/IMG_7831.JPG

А зараз вашій увазі інтерв'ю з досвідченим тренером зі спортивної гімнастики Олександром Терещенком.

Кор.: Розкажіть, будь ласка, про головні перемоги ваших вихованців у році, що минає.

- Успішною була участь у першості України зі спортивної гімнастики у Житомирі, де наші гімнасти завоювали І-е та ІІ-е місця у дорослому та юнацькому розрядах. Пишаюсь я своїм чемпіоном - Володимиром Пуховим – у нього ІІІ-й дорослий розряд. У Фастові він зайняв І-е місце.

Є у мене ще дуже перспективний юний гімнаст. Це Олександр Оніщенко. Впевнений, у нього велике гімнастичне майбутнє. Як і у Дмитра Вареника, якого цьогоріч запросили до Київського спортивного інтернату із профилем гімнастики. Дуже хочу, щоб у новому році і Володимир Пуховий продовжив навчання у Київському спортивному інтернаті. Для цього йому треба набрати відповідну кількість балів і підвищитись у розряді.

Горжусь я і Ярославом Мудрицьким, який завоював І-е місце у Житомирі по першому юнацькому розряду за участю команд Києва, Чернігова, Білої Церкви та Хмельницького . У кожній команді було по 10 чоловік. Тобто конкуренція була досить високою.

/Files/images/спорт 3.jpg Цьогоріч ми започаткували Турнір пам'яті Героя АТО Євгенія Бушніна – мого колишнього вихованця, який загинув в АТО. Сподіваюсь, що у наступному році до нас приїдуть юні гімнасти з Фастова, Житомира, Києва.

Кор.: І Ваші побажання колегам та вихованцям у Новому році.

- Головне, бажаю всім здоров'я. Щоб діти не пропускали занять. Тільки щоденні тренування дають результат.

Вихованці гуртка зі спортивної гімнастики, яких тренує не менш досвідчений Микола Татаренко, стали призерами Відкритих чемпіонатів в Черкаській, Хмельницькій областях та у місті Біла Церква Київської області.

А ще Тетяна і Софія Борисенки, Анна Попович та Ольга Бікерей завоювали звання чемпіонок Чернігівщини зі спортивної гімнастики.

Вокальний ансамбль «Камертон».

/Files/images/1a_2017-2018nr/П1.jpg Як нам повідомила керівник колективу Тетяна Лугіна, нинішній рік також приніс її вихованцям чимало нагород. Зокрема, у ІІ Всеукраїнському конкурсі-фестивалі «Українська естафета творчості» «Камертон» завоював два других місця серед вікових категорій 8-9 та 15-17 років.

Ми поспілкувалися з найтитулованішою вихованкою ансамблю, 15-тирічною Поліною Півень: «У Чернігівському обласному Палаці дітей та юнацтва у вокальному ансамблі «Камертон» я займаюся 5 років і за цей час багато чому навчилася».

- Ти пам'ятаєшь свій перший виступ на сцені?

Поліна: Так, це було 3 роки тому на сцені Палацу. Саме тоді я вперше спробувала роль співачки.

- Що ти виконувала?

Поліна: пісню «Мамин оберіг».

- І які були відчуття? Як тебе сприйняв зал?

Поліна: Це був мій перший виступ, як мовиться, проба сцени… я була не задоволена собою. Зараз у моєму репертуарі близько 40 пісень.

Кор.: Ти займаєшся у Тетяни Лугіної, яка сама свого часу була вихованкою Палацу. Яку роль вона відіграє у твоєму становленні?

Поліна: Я дуже хочу їй подякувати, тому що вона мені допомогла розвинути мої здібності, поставила мені голос. Вона направляє мене та сприяє розвитку моєї майстерності.

Кор.: Про що ти мрієш?

Поліна: Я дуже хочу стати професійною співачкою.

Кор.: Ти ж розумієш, що це не просто і конкуренція висока? Як ти гадаєш, що треба зробити, щоб тебе помітили?

Поліна: Для цього потрібно багато працювати і обрати для себе правильний шлях.

Кор.: Ми сподіваємось, що твій талант і велика працездатність принесуть тобі все те, на що ти очікуєш. Ми бачили тебе на сцені. Цікаво, як ти працюєш над піснею?

Поліна: По-перше, коли я вперше слухаю пісню, я одразу уявляю собі, як я повинна її виконати, з яким настроєм, почуттями, і тоді я все намагаюсь втілити на сцені. В цьому мені допомагає мій педагог Тетяна Лугіна та мої батьки.

Кор.: Чи не заважає твоє захоплення співом навчанню?

Поліна: Ні. Це навпаки мене надихає на творчість, на участь у конкурсах.

Кор.: Розкажи про свої останні перемоги.

/Files/images/1a_2017-2018nr/МЛ2.jpgПоліна: ІІІ-є місце на сьомому Міжнародному фестивалі-конкурсі дитячої та юнацької творчості «Яскрава країна в Чернігові 2017» у номінації «Естрадний вокал 14-17 років». Я виконувала дві композиції - з репертуару Кетті Перрі – «Ror» та із репертуару гурту «The Hardkiss» - «Антарктида».

Кор.: І твої Новорічні побажання усім: батькам, нашим педагогам, друзям…

Поліна: Я всім бажаю добра, любові, наснаги та творчості. Не зупиняйтесь на досягнутому та вірте у себе. А ще я бажаю усім миру. Адже всі наші мрїї можуть здійснитися тільки тоді, коли буде мир!!!.

Чернігівський обласний Палац дітей та юнацтва

Дитяча інформаційна агенція «Крила».

Кiлькiсть переглядiв: 397