"Захоплення, що стало частиною життя"

2016-11-19

/Files/images/1.JPG

"Захоплення, що стало частиною життя"


Відповідальні, цілеспрямовані спортсмени добре розуміють, що підготовка до змаганьце завжди тяжка, кропітка, виснажлива робота над собою кожного дня, без права на відпочинок та лінощі. А участь у змаганнях високого рівня – це винагорода за їх наполегливість, адже право змагатись з кращими треба ще заслужити, така честь випала вихованцям гуртка «Карате-до» Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва.

Цього разу для найстаранніших винагород було чимало. Окрім традиційної можливості поборотись за призові місця, вони ще й отримали нагоду зануритись у світ історії, насолодитись пам'ятками культурної спадщини та отримати масу позитивних емоцій адже каратистів чемпіонату України з Госоку Рю Будо цього разу приймало славетне місто Лева.

Кожне місто наділене своєю історією та індивідуальністю. Львів – старовинне місто, місто – історія, місто – музей, місто, що ніби ховає в кожному закутку якусь таємницю.

Щоб все добре розгледіти, потрібно дуже багато часу.Але все ж таки, чернігівські каратисти знайшли час за два дні побачити, як кожна епоха залишила свій слід в історичних пам’ятках міста. Побували у найвідоміших львівських підземеллях, у найдавнішій аптеці Львова, музеї «Арсенал», парку Високий Замок, у Майстерні шоколаду.

Провівши вікенд у Львові, юні спортсмени мали можливість проникнутись духом міста, відчути на собі його незвичну, старовинну атмосферу та традиції у всій величі та красі.

А тепер до справи.

З’їхались до обласного центру команди з Харківської, Донецької, Київської, Чернігівської, Сумської, Львівської, Запорізької областей, а також збірна команда Польщі. Загалом змагання налічували близько 280 спортсменів. Програма змагань включала традиційні для карате розділи КОМАНДНЕ та ІНДИВІДУАЛЬНЕ КАТА і КУМІТЕ, а також нові розділи КОБУДО (виступи з традиційною японською зброєю) та ГО КУМІТЕ (поєдинки в захисному спорядженні, повний контакт). Окремо хотілося б звернути увагу на розділ КОМАНДНЕ КАТА, в якому, до речі, наша команда вперше приймала участь. У цьому розділі виступають одночасно три спортсмени, які виконують одне ката. Суддівство КОМАНДНОГО КАТА відбувається так само як і ІНДИВІДУАЛЬНОГО, проте також враховується синхронність рухів трьох спортсменів. За кожен не синхронний рух знімаються бали. Змагання проходили в два кола, спортсмени виконували два різні ката і за сумою балів наша команда посіла II місце. Слід відмітити виступ в КУМІТЕ Ображій Аліси, яка впевнено перемогла в двох поєдинках, а в фіналі посіла II місце, поступилась суперниці всього в два бали.

За підсумками змагань:

II місце – в розділі КОМАНДНЕ КАТА категорія юнаки 14-17 років – Гудок Владислав, Малько Сергій, Бойко Олександр.

II місце – в розділі КУМІТЕ категорія дівчата 10-11 років – Ображій Аліса.

II місце – в розділі КУМІТЕ категорія дівчата 14-15 років – Кравченко Анастасія.

II місце – в розділі КУМІТЕ категорія юнаки 16-17 років – Гудок Владислав.

III місце – в розділі КАТА категорія дівчата 14-15 років – Кравченко Анастасія.

III місце – в розділі КУМІТЕ категорія чоловіки 18+ – Дайнеко Андрій.

/Files/images/2.JPG

/Files/images/3.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 195