• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Конкурс гітаристів – аматорів, учнів позашкільних навчальних закладів та музичних навчальних закладів культури та мистецтв «Струни Полісся»

Конкурс гітаристів – аматорів, учнів позашкільних навчальних закладів та музичних навчальних закладів культури та мистецтв «Струни Полісся»

2015-11-29

29 листопада в приміщенні Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва відбувся Конкурс гітаристів – аматорів, учнів позашкільних навчальних закладів та музичних навчальних закладів культури та мистецтв «Струни Полісся». Даний Конкурс відбувся вперше за ініціативи Палацу спільно з Департаментом культури Чернігівської міської ради. За словами організатора, керівника гуртка гри на гітарі ЧОПДтаЮ Андрія Терещенка, необхідність цього конкурсу виникла вже давно, оскільки майже всі подібні заходи в Україні розраховані або на гітаристів-«класиків», або представників бардівської пісні й поза увагою залишається численна кількість юнаків та дівчат, які грають на аматорському рівні «для себе», у школах, колі товаришів, естрадних концертах тощо.
Тепер такий конкурс з’явився. Як і можливість заявити про себе, що й зробили більше двадцяти учасників з Чернігова, Щорса, Корюківки, Мени. Серед вимог – виконання україномовних композицій (або твори українських композиторів). Учасники змагалися в двох номінаціях «Колективи» та «Сольне виконання».
Головою журі було призначено викладача Чернігівського музичного училища імені Л.Ревуцького, лауреата Міжнародних конкурсів Олега Бойка. Разом з іншими членами журі було визначено коло переможців:

Категорія «Колективи», вік 12-16 років.

1 місце: об’єднаний ансамбль гітаристів Чернігівської ДМШ №1 ім. С. Вильконского.

2 місце: дует гітаристів Щорскої ДМШ ім. Рахліна.

3 місце: об’єднаний ансамбль гітаристів Щорської ДМШ ім. Рахліна.

Вік 17-21 років.

1 місце – не присуджене;

2 місце: дует «Imagine» Чернигівського обласного Палацу дітей та юнацтва.

3 місце – не присуджене.

Категорія «Сольні виконавці», вік 12-16 років.

1 місце: Аліна Гай (Чернігівський обласний Палац дітей та юнацтва)

2 місце: Анастасия Батюк (м. Щорс), Иллюшко Микита (ДМШ №1, м Чернігів).

3 місце: Олександра Бригинець (Чернігівський Обласний педагогічний ліцей для обдарованої сільської молоді – філія гуртка ПДтаЮ).

Вік 17-21 р.р.

1 місце: Рибак Микита (ДМШ №1, м Чернігів)

2 місце: Ілля Мосич (Чернігівський обласний Палац дітей та юнацтва)

3 місце: Барський Богдан (ДМШ №1, м Чернігів).

Спеціальний приз журі: Ярослав Рубіс.

фото та відео можна переглянути (Група в контакті Чернігівський обласний Палац дітей та юнацтва ) https://vk.com/club69923684
Кiлькiсть переглядiв: 204