• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Пам'ять живих – це продовження життя тих,хто переступив поріг вічності

Пам'ять живих – це продовження життя тих,хто переступив поріг вічності

2015-09-25

/Files/images/2013_3_grudnya/IMG_0062.JPG

Пам'ять живих – це продовження життя тих,

хто переступив поріг вічності

Ми, Перемоги нащадки сьогодні,

Доземно вклонімось героям війни

За синєє небо, за сонце і зорі,

За МИР, що нам дарували вони!!!

/Files/images/2013_3_grudnya/26_bereznya/IMG_0055.JPGСтрашною сторінкою ХХ століття стала Друга світова війна 1939-1945 рр., яка торкнулася і нашої країни. Тяжкий шлях визволення України тривав з 1942 до 1944 рр., попри гіркоту поразок ми вирвали перемогу у ворога звільнивши нашу державу. Наш край, Чернігівщина, був в епіцентрі боротьби. Не злічити подвигів, здійснених нашими дідами і батьками під час Великої Вітчизняної війни, не перерахувати героїв відомих та не відомих, живих і загиблих. Тож наш священний обов’язок – ніколи не забувати про тих, хто наближав велику Перемогу.

/Files/images/2013_3_grudnya/26_bereznya/IMG_0051.JPG

Саме цим подіям і присвячено ряд заходів в Чернігівському обласному Палаці дітей та юнацтва, які проходили з 21 по 25 вересня 2015 року: це і виставка малюнків до 72 річниці визволення Чернігівщини від нацистських окупантів та Дня партизанської слави; тематична документально-літературна виставка «Народ пам’ятає - народ славить», заняття з патріотичного виховання «Визволення Чернігівщини від нацистських загарбників».

/Files/images/2013_3_grudnya/26_bereznya/IMG_0057.JPG

В цей час вихованці Палацу і батьки мали змогу здійснити віртуальну екскурсію вулицями нашого міста, переглянувши документальний фільм «Чернігів під час війни і після», обговорити події, які відтворюють воєнні часи, послухати про життя мешканців міста Чернігова під час окупації, розповісти про членів своєї родини, яким випала доля жити в буремні часи,згадати про ті далекі події, які торкнулися практично всіх на нашій спільній землі, відвідати діючі виставки. Відзначення 72-ї річниці визволення Чернігова від нацистських окупантів проходило з врахуванням теперішньої ситуації в Україні.

/Files/images/2013_3_grudnya/26_bereznya/IMG_0047.JPG

Минуть століття, приходимуть у світ все нові й нові покоління, але ніколи не забудеться подвиг нашого багатостраждального народу, який зробив величезний внесок у Перемогу.

Кiлькiсть переглядiв: 166