• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Свято творчості для дітей Чернігівщини

Свято творчості для дітей Чернігівщини

2015-06-04

На Чернігівщині продовжується відзначення Міжнародного дня захисту дітей. 3 червня в обласному Палаці дітей та юнацтва для дітей соціально незахищених категорій з різних куточків області проведено акцію «Даруймо радість дітям». У рамках заходу діти взяли участь у низці різноманітних розважальних заходів, а найспритніші і найактивніші з них здобули символічні подарунки. Учасники свята мали змогу випробувати свої творчі здібності та власноруч виготовити сувеніри на згадку під час проведення цікавих майстер-класів. Крім того, цього ж дня було підбито підсумки обласного конкурсу «Світ очима дітей» серед дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, вихованців центрів соціально-психологічної реабілітації. Характерною особливістю цього року стало те, що до участі у заході долучились діти загиблих учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб зі сходу України. Загалом, участь у творчому змаганні взяли більше 200 дітей різних вікових категорій, які представили свої роботи у номінаціях «Декоративне мистецтво», «Рукоділля», «Малюнок».

Справжній захват у дітей викликала яскрава концертна програма «Хай сонцю і квітам всміхаються діти» за участю творчих колективів Палацу. Бурхливими оплескам зустрічала малеча оригінальні танцювальні і вокальні композиції юних артистів.

Справжнім апогеєм святкування стало нагородження переможців фіналу обласного конкурсу «Світ очима дітей». Почесну місію привітання та вручення заслужених подарунків і відзнак виконали перший заступник голови обласної державної адміністрації Леонід Сахневич та начальник Служби у справах дітей облдержадміністрації Людмила Зеленько.

Звертаючись до молоді, Леонід Сахневич зазначив:

- Ознайомившись з виставкою конкурсних робіт: малюнками, вишивками, аплікаціями, я був вражений вашою любов’ю до рідного краю. Патріотичними почуттями наскрізь пронизана вся ваша творчість. Я переконаний, що саме за такими ерудованими, талановитими та творчими дітьми майбутнє нашої держави і Чернігівщини.

Перший заступник голови облдержадміністрації також побажав підростаючому поколінню щастя, віри у власні сили, мирного неба та успіху в єдиній, могутній і соборній Україні.

Крім того, цього дня відзначили і тих людей, які щодня наполегливо піклуються про дітей, дарують їм часточку своєї душі і допомагають їм впевнено крокувати вперед до успіху та перемог.

Оцінити таланти учнів та на власні побачити усю багатогранність дитячої творчості учасники свята мали змогу під час перегляду виставки робіт конкурсантів.

Святковий концерт закінчився, однак попереду на дітей чекали захоплюючі атракціони у Центральному парку культури та відпочинку. А на завершення цього святкового дня кожна дитина отримала пам’ятні подарунки від голови обласної державної адміністрації Валерія Куліча.

Сподіваємось, що це свято надовго запам’ятається дітям яскравими і незабутніми враженнями, а творчість і натхнення супроводжуватиме їх у подальшому житті.

/Files/images/2013_3_grudnya/26_bereznya/1p/коллаж 1.jpg

/Files/images/2013_3_grudnya/26_bereznya/1p/коллаж 2.jpg

/Files/images/2013_3_grudnya/26_bereznya/1p/коллаж 3.jpg

/Files/images/2013_3_grudnya/26_bereznya/1p/коллаж 4.jpg

/Files/images/2013_3_grudnya/26_bereznya/1p/коллаж 5.jpg

/Files/images/2013_3_grudnya/26_bereznya/1p/коллаж 6.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 164