Тиждень правових знань у Палаці

2014-12-17

На початку грудня в Чернігівському обласному Палаці дітей та юнацтва пройшов тиждень правових знань, мета якого формування правової свідомості у підростаючого покоління, прищеплення вихованцям поваги до прав і свободи людини, забезпечення знання й виконання ними законів, попередження асоціальних проявів серед неповнолітніх.

Розпочався тиждень з години спілкування «Ваші права та обов’язки», в ході якої гуртківці ознайомились зі своїми правами, згадали обов’язки, навчились користуватися потрібною для них інформацією. Під час спілкування вихованці записували основні обов’язки на плакаті.

В гуртку «Малюнок і живопис» проведено відеолекторій «Конвенція ООН про права дитини», з подальшим обговоренням та проведенням тренінгу.

Методистами Палацу Шабовтою І.В. та Авдєєвою Р.І. було організовано похід гуртківців на виставку «Права людини», яка проходила в універсальній науковій бібліотеці ім. В.Г. Короленка. Де діти скористались своїм правом «На отримання інформації» і дізналися про всі можливості послуги, які надаються в цій бібліотеці. Також вихованці Палацу взяли участь у засіданні круглого столу «Діти без права, Україна без майбутнього». Присутні заходу переглянули фільм «Лізо, ходи додому» після чого емоційно обговорювали побачене. Закінчився круглий стіл оглядом правового вернісажу «Ми і держава».

Для старшокласників гуртків ЧОПДтаЮ проведено анкетування «Чи захищені ваші права?». Бібліотекар Седень Т.М. ознайомила вихованців з новинками літератури та періодичними виданнями з правового та превентивного виховання.

В гуртку «Кулінарний дизайн» проведена «Правова казкова вікторина», діти захищали права та аналізувати вчинки казкових героїв, навчилися самостійно працювати з текстом Конвенції ООН про права дитини.

Підсумком тижня правових знань - була зустріч з представником сектору кримінальної міліції у справах дітей Чернігівського міського відділу УМВС України в Чернігівській області опер уповноваженим Рубаном Єгором Олександровичем, який розповів вихованцям про адміністративну та кримінальну відповідальність неповнолітніх, згідно законодавства. Діти мали багато запитань, стосовно своїх прав, які є види покарання за правопорушення. Єгор Олександрович надав всім присутнім змістовні відповіді.

Отож можна зробити висновки: усвідомлення своїх прав та вміння ними користуватись – є невід’ємною частиною якісного життя.

/Files/images/2014_rk/12_gruden/17_tijden_pravoznavstva/_RvQtqFkP64.jpg/Files/images/2014_rk/12_gruden/17_tijden_pravoznavstva/2zpUXDv_OJI.jpg/Files/images/2014_rk/12_gruden/17_tijden_pravoznavstva/fG_Ra4ds9HY.jpg/Files/images/2014_rk/12_gruden/17_tijden_pravoznavstva/JXyoXyCIpEQ.jpg/Files/images/2014_rk/12_gruden/17_tijden_pravoznavstva/Kak0h_gxdd8.jpg/Files/images/2014_rk/12_gruden/17_tijden_pravoznavstva/NQ9I3bX8DRA.jpg/Files/images/2014_rk/12_gruden/17_tijden_pravoznavstva/oIHJ0w1O6vE.jpg/Files/images/2014_rk/12_gruden/17_tijden_pravoznavstva/YK3HZbC-EjA.jpg/Files/images/2014_rk/12_gruden/17_tijden_pravoznavstva/ZHUFPCJeJh4.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 220